stephopreis.reismee.nl

Hola Monterrey!

Buenos dias,

Hola Mexico, Hola Monterrey. Hier ben ik dan, eindelijk op de bestemming waar ik al maanden over gedroomd heb. Vannacht heb ik een lekkereMexicaanse nacht gemaakt. Hopelijk voel ik niet zoveel van de jetlag.

Het was gister een vermoeiende dag. Om 6 uur in de ochtend stond ik op en om 11 uur ging mijn vliegtuig richting Atlanta. Het afscheid was toch wel even lastig. Bij mijn ouders moest ik al een paar keer extra slikken en toen Steev afscheid nam heb ik toch wel even een traantje gelaten, even de spanning er vanaf gooien denk ik. Na de paspoortcontrole ging alles best goed. Even een lekker geurtje gehaald en toen naar de gate. Op de vlucht heb ik mezelf maar even vermaakt met films; Alice in Wonderland en de Hangover en wat boeken, dus de tijd (bijna 10 uur) ging aardig snel. In Atlanta ging alles een beetje rommelig. Het is een super groot vliegveld en toen ik na een half uur wachten mijn koffer niet zag op de band (terwijl ze in Amsterdam zeiden dat ik m echt eraf moest halen en opnieuw moest inleveren) raakte ik even in lichte paniek. Ik moest ongeveer 4 uur wachten tot mijn volgende vlucht dus nadat ik een soort metro had genomen naar de gate en wat gegeten had in een restaurantje was ik klaar voor de laatste vlucht. Bij de gate ontmoette ik Luam. Een meisje van mijn school die ook gaat studeren aan Universidad de Monterrey. We hebben gezellig gekletst en toch nog even een half uur tje ingedut, dus de tijd was zo om.

Toen we vlakbij Monterrey centrum vlogen zagen we ineens miljoenen lichtjes in het donker tussen de bergen. Ik heb nog nooit zoveel lichtjes bij elkaar gezien en het was echt ongelofelijk mooi. De landing ging goed en ik was erg blij dat mijn grote groene koffer gewoon bij de band stond. Luam had minder geluk, haar koffer is blijven staan in Atlanta. Buiten de bagagehal stond de Buddy van Luam ons al op te wachten met 3 vrienden. Zijn naam is Arturo en hij is erg vriendelijk en behulpzaam en we ontmoeten hem vandaag als het goed is weer. Het was ongeveer 3 kwartier rijden naar ons hostel en toen we hier aankwamen was het een groot kippenhok. Er zaten zo’n 25 mensen door elkaar heen te praten aan een grote ovale tafel dus we kregen gelijk even een goede indruk hoe het zou zijn hier, erg gezellig dus! Om 1.00 Mexicaanse tijd vielen we in slaap in onze geel/wit/roze kamer (dat is dus 8.00 ’s morgens NL tijd).

Vandaag hebben we met een vrij grote shoppingmall in Monterrey kennis gemaakt. We hebben daar een beetje boodschappen gedaan en vanavond meeten we waarschijnlijk met de buddy van Luam om wat te drinken, denk ik. Ik heb er zin in!! O nog iets… het is hier echt goedkoop :D We hebben vanmiddag bij een soort plein met allemaal eettentjes een heeeeele (op z’n Amerikaans) grote portie Chinees op, nou ja… niet helemaal op want dat was wel erg veel, maar het kostte 63 pesos wat omgerekend 3,93 euro is :O echt heel grappig. Het is nog wel even wennen om alles om te rekenen, maar daar wen ik wel aan. En wat ik ook wel erg leuk vind is dat ze hier zooooooooooveel leuke schoenenwinkels hebben en dat alles voor weinig geld. Nou dat was het voor nu even, het gaat dus helemaal goed met mij :D

Groetjes Stephanie

ps. Bedankt voor alle leuke verhaaltjes, filmpjes en cadeautjes. Ben er heel blij mee en zal ze vast allemaal nog eens nalezen als ik alles begin te missen. Was een erg leuke verrassing, bedankt!!

Lenneke

Hi Steph!

Wat een lange reis, gelukkig is alles goed gegaan! Heeeel veel plezier, gaat helemaal goed komen als ik het zo lees!

Liefs Rick en Len

Ps: dat wordt extra bagage bijbetalen in december met al die nieuwe schoenen;)

laura

heey steph,
ik ben blij dat je veilig aan gekomen bent in mexico.
had je nou ook nog spelletjes op je scherm in t vliegtuig??
steph genit er lekker van!!! XXXX Laura

Geraldine Mars

Hai Steph,

Wat fijn dat de reis zo goed is gegaan en dat de aankomst ook zo vlot is verlopen. Het klinkt allemaal super en ik zie je daar al helemaal zitten aan de andere kant van de wereld. Ik lach me een deuk om je verhalen over schoenenwinkels. Ik hoop dat ze daar ook koffers verkopen want ik vrees dat het niet alleen bij schoenen zal blijven...
Met Steven is alles goed. Is gisteren aan het paintballen geweest en kwam onder de gele vlekken thuis. Hij was geloof ik geen winnaar, hahaha.
Hé dame, geniet van alles en blijf ons op de hoogte houden van je belevenissen. Wij volgen ze hier maar al te graag.

Geraldine

Lisette

Hee lieverd!
Volgens mij ga jij je voornamelijk in schoenenwinkels bevinden als je niet hoeft te studeren ;) kan je voor ons ook niet wat inslaan?

Succes met het vinden van een appartement.
Geniet ervan!

Liefs xxx Lis

Patries

Heee kanjer!!
Goed om wat van je te horen!
Ik hoop dat je je een beetje snel thuis voelt daar, maar zo te lezen gaat dat wel lukken!
Wel super fijn eigenlijk dat je op Atlanta met Luam kon afspreken he..
Succes met de eerste dagen en met het vinden van een mooi huisje :)
Liefs! x

Joyce

Hey meissie!

Superleuk om je eerste verhaal te lezen. Zo te horen gaat het zeker goed komen daar! En ik ben benieuwd naar de foto's, hoe het er allemaal uitziet waar je verblijft.
Heel veel plezier en geniet ervan!

Ik blijf je volgen ;)

Perry

Heej steff,

Goed om te horen dat je veilig aangekomen bent ;)
Leuk verhaal om te lezen ook.
Veel plezier nog!
X perry

pap

hoi steph
geinig om op deze manier met elkaar te communiceren
en als jij het een beetje uitgebreid opschrijft
maken wij het ook een beetje mee
veel succes met het zoeken naar een geschikte woon plek en tot skyp's
pap

caatos

Spetter!!
Goed om wat van je te horen! Het eerste weekje zal vast even inkomen zijn, maar wel fijn dat je al wat mensen hebt leren kennen!
Jij kan je nu gedragen als de nieuwe Sarah jessica parker van Mexico;) met al die schoenennn:D
Succes met het zoeken naar een mooi mexicaans paleisje! dikke knuffel xx

Melanie

He meis,
Goed om te horen dat je al een beetje je draai kan vinden in Mexico.
Gelukkig ging de reis snel voor je en kan nu het echte avontuur gaan beginnen.

Geniet er van en trouwens die schoenen kun je ook steeds in pakketjes naar huis sturen (lang leve de FedEx). Dan scheelt het je gewicht in je bagage op de terugweg;)

Have fun en ik kijk uit naar je volgende verhaal.

Liefs xx Melanie

Mitch

Ha steph,

Mooi dat je daar goed bent aangekomen! :D Wel raar dat je nu ineens aan de andere kant van de wereld zit ;) Heb je al een beetje Spaans gepraat of is het veelal Engels? Heel veel plezier daar! :)

Groetjes en kus van Mitch

Miekoss

Heeyy stephie!
Whoehoee daar ben je dan! En het klinkt allemaal heel leuk :) succes met het zoeken van je huisje en veel plezier deze week ook met je introductie!!

Tot snel xxx Miek

Gisella (IO INHolland)

Hi Stephanie,

Mooi om te lezen dat je veilig bent aangekomen.
Ik kan me voorstellen dat je een hoop nieuwe indrukken te verwerken krijgt.
Neem daar je tijd voor en geniet.
Deze 5 maanden vliegen nl. voorbij.

Oh ennuh, shop met mate :)

Gr. Gisella

Jolande

Lieve Steph!

Fijn dat je goed aangekomen bent en inmiddels ook al een beetje gesettled bent! :D Gelukkig helpen die schoenenwinkels je je een beetje in je normale shopritme te houden ;) Succes met het zoeken naar een appartement!! En heeft die vriendin d'r koffer al? Dat is echt balen zeg!

En heb je een beetje leuk kunnen stappen daarzo?? Nou geniet ervan meid!

Kus,
Jolande

annette

ha Stephanie,
Leuk enthousiast verhaal. Succes met de woonruimte
veel plezier en groetjes

Anja

Ha Steph, gelukkig zag ik je berichtje tegen tussen 55 andere ongewenste berichten en ik lees met plezier, dat jij je daar wel gaat vermaken. Houden zo!!! en tot horens. doei Anja