stephopreis.reismee.nl

Mijn leven op UDEM

Hier weer even een update van mijn leventje in Monterrey

De tijd vliegt, ik heb nog maar een week in Monterrey en dan vlieg ik al richting Playa del Carmen om mijn ouders te zien. De afgelopen weken heb ik eigenlijk heel weinig gedaan. Uitgegaan op donderdag, Halloween gevierd in vampierpak een paar keer naar de bioscoop geweest, uit eten geweest en huiswerk gemaakt en natuurlijk geleerd want ik had twee weken geleden weer tentamens. En de tentamens zijn gewoon tussen de lessen door dus ik ben lekker druk bezig geweest. Twee weekenden geleden ben ik met Alex,Sebi en Heidi naar Cola de Caballo geweest; dat moest een natuurpark zijn waar je ook zou kunnen bungeejumpen. Dat laatste hebben alleen Sebi en Alex gedaan, maar ik was mee om de natuur en de watervallen te zien. Het was welgeteld 1 waterval en een standje met brillen en dat was cola de caballo, dus niet echt de moeite waard. We zijn daarna gezellig wat tortillachips met Guacamole gaan eten bij een restaurantje aan een meer dus dat compenseerde alles weer. 's Avonds naar Paul van Dyk gegaan, een DJ uit Duitsland, kaartje was 350 pesos (20 euro) maar Heidi en ik kregen vrijkaartjes van een van de organisatoren van het event...leuk leuk. We waren dit keer met ‘De Dutch' meegegaan, een groepje Nederlanders uit Maastricht die samen wonen, dus ook bijna altijd samen zijn, dus zij worden de Dutch genoemd. Was heel gezellig (en goedkoop).

Mijn leven op UDEM

Lopend van huis via een loopbrug over modderig water naar de grote weg waar ik een groene taxi kan pakken, het is ongeveer 5 minuutjes met de taxi naar school en dat kost zo'n 20 pesos (€ 1,17). Door de grote gangen naar het klaslokaal, de lessen volgen en na de lessen naar de cafetaria, zo'n 100 meter verder om daar een heerlijke grote salade te bestellen voor 57 pesos (€ 3,35) even chillen met mijn mede intercambio's (internationale studenten) en na een uurtje weer richting het volgende leslokaal. En zo gaan de dagen voorbij en gaat de tijd snel omdat er vaak een pauze is van zo'n anderhalf uur waarin ik lekker kan bijkletsen met wat vrienden. We wisselen de cafetaria nog weleens om voor het Starbucks terras, wat ook heerlijk vertoeven is als het zonnetje schijnt.

Maar nu wat over mijn vakken, want dat heb ik nog niet echt met jullie gedeeld. Vorige week woensdag was onze laatste liveshow voor het vak Television producten. Elke woensdag van 11.00 tot 11.26 moeten we een liveshow opzetten. Deze wordt op de televisies van de Uni getoond dus het is ‘echt'. Dit is het enige Spaanse vak wat ik volg, dus af en toe was het (vooral in het begin) best lastig om te volgen, maar met de liveshow's hebben we veel hulp gekregen van de assistente van de docent, Linda, dus dat is helemaal goed gekomen. Ik zit in de groep met Hertta, Heidi (Finland), Johanna (Duitsland) en Eric (Nederland) en we verzinnen elke week weer een ander thema voor de show. De show heet ‘Let's Talk' en afhankelijk van het thema van die week wordt de naam veranderd in Let's talk traveling' of let's talk food of wat dan ook. In de laatste show hadden we als thema Parties. Om het een beetje leuk te houden verzinnen we steeds een quiz of spel. Een paar weken geleden was het Halloween, dus als spel hadden we ‘een Halloween pompoen maken'. De vriendin van Eric deed mee en die had een ‘goede' manier gevonden. Pompoen tussen haar knieën geklemd, mes van 20 bij 4 cm in haar hand en hakken maar. Voor de gene die de film de Exorcist kennen; af en toe leek het een beetje op ‘die' ene scene haha. Heel lachwekkend en een beetje scary dus ik moest even signen dat ze het iets anders moest doen. In de laatste show hadden we als spel voor 4 kandidaten; (ik heb het niet verzonnen) een tampon aan een touwtje aan je riem knopen (zoals spijkerpoepen) en dan in de fles met water dopen en degene die als eerste de fles omhoog kan tillen heeft gewonnen. Een ander spel was taart voeren met blinddoek om aan de persoon die voor hem op een stoel zit. Erg lachwekkend en zo zijn er nog meer van dit soort spellen. Dit vak is ontzettend leuk omdat je echt werkt naar een eindresultaat. We hebben allemaal erg ons best gedaan en we zijn dan ook de beste groep volgens de docent en de assistente, dus dat wordt een goed cijfer.

De andere vakken zijn ook erg interessant. Bij Mass Communication moeten we elke week een opdracht maken. Soms met je groep en soms individueel. De opdrachten zijn niet al te moeilijk dus ook daarvan weet ik dat ik het vak met een goede voldoende ga halen.

Consumer Analysis is wat moeilijker, dit is dan ook een advanced vak. Presentaties, tentamens en 3 opdrachten en verder niet zo heel interessant om over te schrijven.

Social Anthropolgy is best interessant, ik leer er veel over alle culturen van de wereld. Niet echt nuttig voor mijn opleiding, maar wel leuk om te weten.

En dan hebben we natuurlijk Spaans............40 man, kippenhok, ‘te lieve' docent.... dit is alles wat ik erover te vertellen heb. Beetje middelbare school idee zeg maar. Heel jammer, want had graag wat meer willen leren.

Tot zover wat meer over mijn school, ik heb tot nu toe alleen maar over reizen gepraat,maar ik heb al een aantal keren de vraag gekregen of ik ook nog een beetje studeer ofzo, dus hierbij voor de liefhebbers :P